Na mjesto predviđeno za ime i prezime najboljeg mentora stavili znak ‘-‘

Mnogi su zaboravili davnu 2006. godinu i državno natjecanje u Crikvenici. Nakon prvog dana natjecanja u programskom jeziku Logo izvješeni su rezultati. Peti razredi, prva Glorija Volearević, mentor Mihaela Piskač, četvrto mjesto Ena Oster, mentor Mihaela Piskač, zatim šesti razredi, pobjednica Antea Hadviger, mentor Mihaela Piskač, drugi Matija Folnović, mentor Mihaela Piskač, pa onda sedmi razredi, drugi Karlo Dumbović, mentor Mihaela Piskač, osmi razredi drugi je bio Frane Kurtović, koji je isto tako učio od Mihaele Piskač.

No drugo jutro su skinuti rezultati, a umjesto prezimena Piskač osvanulo je neko čudno ime ‘‘.  http://www.hsin.hr/dmih06/rezultati.php?kategorija=logo

Tog drugog dana započelo je natjecanje u BASIC/Pascalu za osnovne škole. Otpočela je evaluacija, a profesorica Markučič priopćila je najboljoj mentorici da ne smije sa svojim učenicima prisustvovati evaluaciji, već da će to za sve zagrepčane uraditi prof. Vidanović. J Rezultati drugog dana bili su slični, jedino je pokraj imena istih učenika odmah osvanulo neko čudno skraćeno ime i prezime, već prije spomenuta CRTICA ‘‘.

http://www.hsin.hr/dmih06/rezultati.php?kategorija=basic_pascal . Zanimljivo je i ono što se zbivalo ranije.

Prije odlaska na državno natjecanje Magdalena Babić iz Vrbana ‘naredila’ je da se učeniku te škole Karlu Dumboviću ne izda učenička knjižica i da neće dobiti slobodne dane ukoliko mu mentor ne bude netko iz škole, tj. ona osobno. Održavani su sastanci na kojima se roditelje uvjeravalo  da samo škola može odrediti tko je mentor i da to ne mogu biti osobe koje nisu zaposlene u školi. No intervencijom uprave, Karlo, koji nije ni  pohađao izborni predmet informatike, ipak je dobio učeničku knjižicu i otputovao u Crikvenicu. S druge strane, tadašnja savjetnica za informatiku u Zavodu za školstvo, zatražila je od osnovne škole Matije Gupca da dostavi podatak o tome tko je mentor za područje informatike, i dobila pismeni odgovor: „mentor savjetnik za područje informatike je Josip Leljak, prof.“ Uzela je taj papir, i o državnom trošku proizvela kaos i ‘crtice’ na državnom natjecanju u Crikvenici, koje evo, traju do danas. Nije pomogla ni brzojavka prof. Leljaka koji je napisao da nikada u životu nije podučavao niti jednog učenika u programiranju i zatražio da se njegovo ime ne koristi kao ime mentora uz učenice iz te škole. Nisu pomogli ni službeni podaci koji dan danas stoje u izvješću o obavljenom županijskom natjecanju, link.

http://www.hsin.hr/zup06/rezultati/logo_jun.html       http://www.hsin.hr/zup06/rezultati/logo_sen.html        http://www.hsin.hr/zup06/rezultati/bas_pas_jun.html

Te godine nije omogućeno ni da učenik srednjoškolac Relja Medić bude evidentiran kao mentor učeniku Ivici Kičiću u Logu.

Nakon nekoliko godina na problem se ponovo podsjetilo ‘odgovorne’, no odgovor je bio najkraće rečeno u stilu ‘to vas se ne tiče’. O navedenom problemu koji od strane državnog povjerenstva nije riješen šest godina, ponovno je izviješteno resorno ministrastvo!

Čemu služe tajnici i državno povjerenstvo, ako se neće baviti bitnim stvarima. Kako do da državnim povjerenstvima nije stalo da se za najboljeg mentora izabere stvarno najbolji mentor. Uredništvo portala razumije da je to priznanje, bez iskrene pomoći Chuck Norrisa, teško uručiti jednoj CRTICI.

Ipak, svi barem znamo tko je ta famozna crtičica ‘-‘.

Potrudili smo se i o tome pronašli neke vrlo stare materijale. http://web.zrs.hr/dmih.php?id=877