Najava broja 6, Proglas medijima

Poštovani prestižni mediji,

hvala svima koji su nam se povremeno javljali na naša pisma.
Naša prethodna javljanja bila su tek uvod u sveobuhvatnu temu koja se zove uskraćivanje prava mladim informatičarima, prava na priznanje za postignuti rezultat, prava na slobodni odabir mentora, prava na istinitu evidenciju njihovog stvarnog uspjeha, prava na natjecanje.

Evo i malo razrade.
Kako se može dogoditi da netko osvoji prvo mjesto i onda dobije priznanje da je bio peti ili treći?
Kako se može dogoditi da pravila propisuju da se ljestvica poretka mora napraviti PO RAZREDIMA, a gotovo tri godine se radi drugačije?
Kako je moguće da odgovorni još uvijek nisu ispravili protupropisno evidentirane rezultate, nevjerojatne evidencijske pogreške, kada su mape s rezultatima 2, 3. ili 4. razreda pomiješali s mapom rezultata za nepostojeći razred kojeg su nazvali ‘DO 5. razreda’?
Ako se pravi rang lista PO RAZREDIMA, kako se onda može pojaviti neki ‘kupus razred’, nazvan ‘DO 5. razreda’?
Pa valjda je svima jasno da svaki pojedinačni razred mora imati svoj jedinstveni redni broj!
Kako je moguće da odgovorni ne mare za Ustav RH koji nalaže da svi štitimo djecu, a poglavito država?
Kako je moguće da odgovorni ne mare za međunarodnu deklaraciju o pravima djeteta koja propisuje da se sve mora činiti i u najboljem interesu djeteta?
Kako je moguće da se roditelji moraju žaliti predsjedniku RH, i da predmet ni nakon dvije godine nije riješen od strane MZOŠ/S-a i AZOO?
Kako je moguće da se umjesto rješavanja problema i podjela uskraćenih priznanja, učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda zabranjuje sudjelovanje na natjecanjima?
Kako je moguće da se to čini upravo onim učenicima s kojima se ravnatelj Agencije u proljeće prošle godine slikao da pokaže kako je na strani najmanjih, a zapravo je htio zamagliti događaje Pravobraniteljici za djecu i javnosti, te im je šest mjeseci kasnije zabranio natjecanja?
Kako je moguće da u natjecanjima iz programiranja, koja su najprestižnija te imaju i svjetske oblike do olimpijada, ministar zabranjuje da mentor bude najbolji hrvatski olimpijac u povijesti ili neki uvaženi akademik, samo zato jer nemaju radnu knjižicu u školi ili učeničkom domu?
Ono što je najboljem Hrvatu ili nekom drugom prestižnom svjetskom znalcu, bez obzira na spol, vjersko, nacionalno ili neko drugo opredjeljenje, zabranjeno, s druge je pak strane dopušteno bilo kojem ‘odgojno obrazovnom radniku’, samo zato jer ima radnu knjižicu u školi !?

Zašto je ministar dopustio da se broj učenika kojima su uskraćena priznanja utrostruči te na listu diskriminiranih po prvi puta doveo i učenike kojima je onemogućeno sudjelovanje u natjecanjima?

Kako je moguće da Ministar, iako je bio obaviješten o svemu, nije stao na stranu darovitih, nije djeci vratio uskraćena priznanja i Oskare znanja te ih upisao u državne evidencije, nego je dao suglasnost da se u evidenciju i dokumentaciju o darovitim učenicima ne smiju upisivati čak ni istiniti podaci o njihovim mentorima?

S obzirom da MZOS još uvijek nije učinio ništa, iako je bio prvi pozvan, s obzirom da nije stao u zaštitu promicanja dobrobiti djece, nego je dopustio da čini upravo suprotno, nije li time gospodin Ministar stao na čelo utajivača istine o darovitim učenicima i potaknuo osnivanje obrazovne hobotnice?
To su krucijalna pitanja za Hrvatsku kao društvo znanja, u protivnom ćemo imati društvo neznanja!
Pitanja koja smo detaljno obradili u našem roditeljskom portalu.

Informatičari imaju najbolje međunarodne rezultate,  a pogledajte što se događa novim naraštajima.

Nakon školskog i županijskog natjecanja, broje se žrtve i  unesrećena djeca, a suze su neizbrojive. Na viši rang natjecanja  slobodno se pozivaju učenici sa nula bodova, SA NULA % BODOVA, a učenicima koji su ekstremni primjer nacionalne darovitosti, poput malog Dorijana, Ivana i drugih zabranjuje se sudjelovanje u natjecanjima dok ne upišu peti razred!
A sve je počelo trivijalnim problemom koji se vuče kao trakavica dvije godine, i još uvijek nikom ništa!
Stoga nam pomozite još snažnije!

Veselimo se daljnim kontaktima i očekujemo vaše medijske poteze!

Daroviti pojedinci su najveći nacionalni resurs.

Zavrijedili su našu pažnju i pomoć!

S poštovanjem,

Uredništvo zbognas.org