Što sve moraju raditi zaljubljenici u programiranje da bi pokušali zaštiti pravo učenika na priznanje i nagradu za postignuti rezultat

Jedan od najsjajnijih hrvatskih osnovnoškolskih mentora, nekada je i sam bio programer i osvajao najviša mjesta na županijskim i državnim natjecanjima. Ime mu je Kristijan Burnik, vlada programskim jezicima Logo i C++, vodi napredne programerske radionice i izrađuje zadatke za ZG. Informatijadu Božo Težak, voli glazbu i uživa u WEB dizajniranju, student je FER-a i tajnik udruge informatičara Božo Težak. No povrh svega izrazito je ustrajna i uporna osoba, osobito osjetljiva na pogreške i nepravde prema svojim štićenicima, darovitim programerima osnovnoškolcima. Svoje učenike uči da se vlastite greške moraju uočavati i ispravljati te da se mora boriti za svoja prava. Na koji način Kristijan to čini i u stvarnom životu, najbolje pokazuje odlučnost kojom se borio da se ispravi greška i nepravda prema Dominiku Fistriću. Sada već mnogi znaju da je Dominik oštećen na državnom natjecanju u Rapcu 2011. godine. Tada je, suprotno važećim propozicijama, bio proglašen trećeplasiranim među petašima, a zapravo je bio pobjednik među četvrtašima.

Njegov mentor Kristijan pisao je žalbe, pisma, predstavke, a često i požurnice jer nije dobivao odgovore. Trebalo je imati petlju i ostati korektan, istine radi:

Požurnica na dan oslobođenja, 7.8.2011.

I istina ima pravo ugledati sunce, zar ne?