Zabranjeno im natjecati se, a nalaze se u sustavu!

Naslov je dovoljan. Prije godinu i pola dana razotkriveno je da mnoge rečenice koje dolaze iz aZOO valja uzimati s rezervom. Mnogima je to sada jasnije, ne samo kad su u pitanju natjecanja.

Najnoviji primjeri.

Znaju najdarovitijim malcima do 4. razreda zabraniti natjecanje nakon gotovo četrnaest godina odlične prakse, znaju onemogućiti upisivanje i evidenciju istinitih podataka o mentorima uvođenjem isključive odredbe o tome da mentor mora biti školski ili domski zaposlenik.

A ne znaju informatički osigurati da se u sustav mogu upisati samo oni koji su predviđeni pravilnikom.

Zabranjeno im natjecati se, a nalaze se u sustavu! Četrdeset i četvero djece. Pogledajmo:

Basic Pascal C++ po županijama 3. i 4. razred

Logo po županijama 3 i 4 razred

Zabranjeno im natjecati se, a nalaze se u sustavu.

Re: LOGO – Školsko 2013

PostObjavio/la Gojko Bukvić » 21 Sij 2013, 14:03

Poštovanje!Državno povjerenstvo je donijelo posebne upute za provedbu natjecanja iz informatike poštujući Opće upute za sva natjecanja! Jer tako jedino može i mora.To je nadam se jasno svima!Učenicima od od 1. do 4. razreda je zabranjeno sudjelovanje na svim razinama natjecanjima. Državno povjerenstvo ih sigurno neće pozvati na Državno natjecanje, ni u službenoj konkurenciji ni van konkurencije, ma koliko bodova osvojili na bilo kojoj razini.

Ukoliko školsko ili županijsko povjerenstvo dopusti učeniku mlađem od 5. razreda osnovne škole sudjelovanje na natjecanju krši propozicije i Opće upute za natjecanja. I toga mora biti svjesno svako povjerenstvo koje to napravi.

Pustiti mlađe učenike od 5. razreda na natjecanje, povjerenstvo može napraviti smo van konkurencije, kako bi i ova natjecanja iskoristilo za pripremu i dodatno učenje tih mladih natjecatelja. Nikako u službenoj konkurenciji s ostalim učenicima. Ako to napravi, povjerenstvo je dužno objasniti učeniku činjenicu kako se njegov rezultat ne rangira s ostalim učenicima i ne vrijedi kao pozivnica na višu razinu natjecanja.

Gojko Bukvić
predsjednik Državnog povjerenstva

To su oni, Državno povjewrenstvo koje je već odavno moralo biti razriješeno.

To je ona – državna agencija aZOO, koja se između ostalog, brine i za naše darovite učenike, dijeleći im bezimene kipiće, dajući učenicima nižih razreda zahvalnice umjesto priznanja kao da su organizatori, a ne natjecatelji, svečano im prije početka natjecanja uručujuć proznanja koja ne postoje u pravilnicima, uskraćujući državnim pobjednicima Oskare znanja…

To su oni, nepogrešivi izvođači promjena s dobrog i prihvatljivog na gore i nepodnošljivo. Oni koji ne znaju sačiniti ni ljestvice poretka nakon natjecanja iz informatike.

A na čelu im majstor za graničenje i bliski kontakt s neistinom.