Inicijativa S.ISTINOM_NA.SUNCE zatražila ostavke čelnika AZOO I MZOS!

Previše je gafova i neznanja u nekim dijelovima Agencije za odgoj i obrazovanje, a osobito na čelnom mjestu i u informatici. Oni naprosto nisu dorasli projektiranju ičega. Vrednovati natjecanja iz programiranja s NULA bodova pri upisu u srednju školu uvreda je zdravoj pameti. Hrvatska je među najboljim zemljama svijeta u natjecanjima iz programiranja, svi nas hvale, ali nama samima (čitaj: AZOO i MZOS) to ne vrijedi ništa. Zato valja još jednom razmisliti o stavu nekih roditelja koji su kazali kako s Agencijom u provedbi informatičkih natjecanja može surađivati samo ‘poremećeni um’. I zaista, pomagati onima koji informatičke dosege vrednuju s nula bodova je javna sramota. Roditelji, javno vam se ispričavamo jer smo bili mekani i prepristojni bez razloga.

No jedan problem je danas posebno došao do izražaja na svečanoj podjeli priznanja, koju su AZOO i MZOS-a upriličili u NSK. S obzirom da u liste državnih pobjednika iz programiranja još uvijek nisu upisana imena i prezimena pobjednika iz 2010., 2011. i 2012., te s obzirom da su i ljestvice poretka zbog toga netočne, jer su neki učenici upisani kao četvrti, a bili su treći, ili su evidentirani kao treći, a bili su drugi, i slično, inicijativa S.ISTINOM_NA.SUNCE zatražila ostavke čelnika AZOO I MZOS!

Pismo inicijative pristiglo nam je danas te ga prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

obaviještavamo vas da je roditeljska inicijativa S ISTINOM NA SUNCE danas u 10:45 u NSK u Zagrebu podijelila 99 letaka sa zahtjevom za ostavkama ravnatelju AZOO i Ministru MZOS-a.
Letak su usnimile televizijske ekipe HRTV i NOVE TV.

Idući puta podijelit ćemo 999 letaka, a nakon toga na 9999 mjesta organizirati referendum s istim zahtjevom zbog nepoštivanja propisa i diskriminacije državnih pobjednika u natjecanjima iz programiranja.
Za svaku je osudu da državna Agencija uz pomoć brojnih službenika i vodstva MZOS-a ne zna i ne želi ljestvice poretka u natjecanjima iz programiranja napraviti ‘PO RAZREDIMA’ i da pritom vara našu djecu, učenike razredne nastave.
Nedopustivo je da odgovorni u lipnju 2012. izmišljaju za namlađe posebna priznanja, da bi im zatim, u prosincu 2012. zabranili da se natječu dok ne upišu peti razred!

Oni moraju odstupiti zajedno s državnim povjerenstvom za natjecanja u informatici.

Osim navedenog letka S ISTINOM NA SUNCE 8 6 2013 dostavljamo vam i pozive za središnju državnu svečanost koji su adresirani na voditelje informatičkih učionica i iz kojih je vidljivo da se primatelji (voditelji informatičkih učionica) mole da obavijeste ravnatelje.

Daroviti pojedinci, njihovi roditelji i stvarni mentori za AZOO i MZOS ne postoje, oni su samo broj, do kojeg se povremeno može tek slučajno doći.

O razini pismenosti ne bismo ni govorili, jer ako ne znaju što znači ‘PO RAZREDIMA’, logično je da se g. Filipović iz AZOO u svojem pismu (koje je namijenjeno za prosljeđivanje ravnateljima škola) obraća s “Poštovane ravnatelji i ravnatelji”!

Posebno presmiješno i do bola tragikomično je, kada daroviti pojedinac na “svečanosti” biva od tri dame vođen na pozornicu, pri čemu jedna križa na papiriću dovedenog pojedinca, i onda daroviti učenik dobije ‘Oskara znanja’ (bezimenu identičnu statuicu koju dobijaju pobjednici svih natjecanja) i onda mora pitati “A gdje je priznanje za mentora?”, pa ga ‘stjuardese’ pitaju “A tko je tvoj mentor”. Još tužnije je kada učenik osvoji dva ili tri prva mjesta i dobije samo jednog tzv. Oskara, pa mu se pri trećem izlasku kaže “Pa dobio si već Oskara!”.
Zamislite svečanost podjele filmskog Oskara u kojem višestruko nagrađeni autor ili glumac umjesto drugog ili trećeg Oskara, dobije rečenicu: “Smiri se Jack, pa već si dobio jednog Oskara!”.
Je li Ministar progledao, ne zanima nas, previše je vremena proteklo. Neka ode, vrijeme mu je jer umjesto da radi posao on se ionako samo svađa i maltretira Hrvatsku svojim davno propalim svjetonazorom.

Drage građanke i dragi građani, drage učenice i dragi učenici, dragi i predragi roditelji, drage mentorice i dragi mentori koji ste uistinu radili s darovitim učenicama i učenicima, drage vrijedne udruge koje potičete darovite, dragi zlatni programerski olimpijci bez kojih Hrvatska ne bi bila tako visoko u svjetskom olimpijskom pokretu, drage novinarke i novinari čija razina građanske etike ne dozvoljava da ovo prešutite, nama je stvarno DOSTA!

Poštovani zbognas.org nadamo se da ćete imati hrabrosti da ovu inicijativu objavite te da je proslijedite ostalim prestižnim medijima.

S poštovanjem,

Roditeljska inicijativa ‘S.ISTINOM_NA SUNCE’

S ISTINOM NA SUNCE 8 6 2013

Pismo smo prenijeli u cijelosti, a nad izjavom g. Filipovića,danoj na HRTV za središnji Dnevnik, kako ove godine najmlađi učenici nisu imali pravo natjecanja zbog recesije, smatramo vrhuncem njegovog, odavno prepoznatog licemjerja. Pravilnike su promijenili pred kraj polugodišta, ukupni broj natjecatelje ostao je isti, u informatici su čak pozvali 10-tak učenika više, mimo kriterija, i gospodin Filipović nam javno, oprostite na izrazu, laže, o recesiji. Štedilo se nije, a da se jest štedilo, onda se moralo štedjeti na svima jednako, od najmlađih do najstarijih.

Dakle, riječ je o diskriminaciji, gospođo Pravobraniteljice što čekate?

Pučki pravobranitelju, što čekate?

Sram vas bilo, gospodo obmanjivači.

Isto tako za RTL televiziju je izjavio kako je lijepo da u natjecanjima odlične rezultate postižu učenici iz malih mjesta, poput PUŠĆE! A upravo je gospodin Filipović, zajedno sa svojim ‘stručnim’ poslušnicima iz državnog povjerenstva, Nikolom Dmitrovićem i Vinkom Petričevićem te svojom odabranom tajnicom Knezović, uskratio dvije pobjede Dominiku Fistriću – iz PUŠĆE!

Ma sram vas bilo gospodine Filipoviću, a vama iz roditeljske inicijative S ISTINOM NA SUNCE, zahvaljujemo na točnim informacijama i povjerenju!

Da nam je samo saznati tko vas je postavio za ravnatelja, i tko vas je reizabrao.