Najmlađi najbolji u povijesti ne smije, a Bukvićev s nula (0) bodova može!

Pomalo smo već dosadni sami sebi iznoseći svjedočanstva roditelja i djece o marifetlucima na državnim natjecanjima iz informatike. Ovaj puta nam je svjedočanstvo došlo od nazadovoljnika iz Zadra i Karlovca koji se nisu mogli načuditi kada su na listi pozvanika za Županijsko natjecanje ugledali osobe koje su osvojile NULA bodova.

Zavirivši malko detaljnije u podatke uočili su da je ‘mentor’ jednom takvom učeniku gospodin predsjednik državnog povjerenstva Gojko Bukvić. Taj famozni nasljednik gospođe Zlatke Markučič, koja se proslavila kada je 2011. “Zahtjev za odvojenim vrednovanjem rezultata učenika 4.r na zasebnoj ljestvici poretka”, u svojem odgovoru proglasila ‘Zahtjevom za izmjenu propozicija’, te ga odbila, ima istančan osjećaj za poticanje darovitih. Učenicima nižih razreda najprije je zabranio da se natječu dok ne upišu 5.r, čime je bez prava na natjecanje opstalo pedesetak malih programera, među kojima i “Najmlađi najboljić” u povijesti Dorijan Lendvaj, a onda je mirne duše na višu razinu natjecanja pozvao učenika koji je osvojio NULA BODOVA.

Takvoj lakrdiji nažalost su svjedočili i neki bivši natjecatelji, ne znajući da drže svijeću ljudima koji ne mare za struku, odnosno višestruko nenetičnom ponašanju.

Zaključak je jednostavan, “Najmlađi najoljić” ne smije, a ‘njegovi i njihovi’ s osvojenih NULA BODOVA itekako mogu, i moraju!

OSVOJENA NULA SMIJE, A NAJBOLJI NE!

Ađeo gospodnji, čuvaru darovitih, pomozi obrazovnim ocima da progledaju! Anđeo čuvar darovitih