Ministre Jovanoviću, molimo vas, suzite prostor onima koji propuste zataškavaju umjesto da ih rješavaju!

Tim mladih ljudi s iskustvom sudjelovanja u različitim programima skrbi o darovitim pojedincima, okupljen na našem portalu zbognas.org, uputio je apel ministru obrazovanja Željku Jovanoviću da što prije uvede reda u sustav državnih školskih natjecanja, jer se trenutno nikakve propozicije ne poštuju.

Naše otvoreno pismo prenio je u cijelosti portal INDEX.HR .

Ministre Jovanoviću molimo vas suzite prostor onima koji propuste zataškavaju umjesto da ih rješavaju”

Na zadnja tri državna natjecanja iz informatike ne poštuju se propozicije natjecanja. Jednostavna odredba propisuje da se ljestvica poretka, odnosno rangiranja natjecatelja mora napraviti PO RAZREDIMA.

Time su oštetili najmlađe učenike, one od prvog do petog razreda. Vjerovali ili ne, u službenim državnim dokumentima pojavljuje se naziv za razred koji ne postoji: “DO 5. RAZREDA”!
Umjesto ispravljanja greške AZOO svoje duboko štetno ponašanje uspijeva već drugu godinu ZAKAMUFLIRATI u neku ‘priču’. Neznanje i prijetvornost su uzeli maha.

Ovaj puta priča glasi: ‘Od ove godine uveli smo POSEBNA PRIZNANJA za učenike razredne nastave!’ Koliko je to točno najbolje govore činjenice da su učenici dobivali pozive 14. lipnja, dan uoči svečanosti.

Uočite da u točci 12.1. Uputa za sva natjecanja nisu definirana nikakva posebna priznanja za razrednu nastavu. Hoće li im Ministar napokon reći da svoje dvorište pometu i isprave pogreške? DA ISPRAVE POGREŠKE!!!

Bilo je žalosno gledati kako Ministar MZOS-a dijeli učenicima priznanja i ‘bezimene statuice’ za ono što nisu osvojili i što ne postoji u pravilnicima. Bilo je još žalosnije gledati kako je Ministar Jovanović dodijelio dvojici oštećenih učenica čak i ZAHVALNICE za njihov rezultat???!??? Inače, zahvalnice se dijeli organizatorima i mentorima.

Posvetite malo pažnje ovim tekstovima, najljubaznije Vas molimo:

http://www.zbognas.org/omogucite-mojim-nasljednicima-da-barem-naknadno-dobiju-priznanja-za-stvarno-postignute-rezultate/
http://www.zbognas.org/upute-i-pravilnici-nisu-vazni-umjesto-priznanja-za-1-mjesto-dva-desetgodisnjaka-dobila-zahvalnicu-za-postignuti-rezultat/
http://www.zbognas.org/umjesto-dodjele-nekoliko-godina-uskracivanih-priznanja-za-stvarno-postignute-rezultate-najbolje-programere-pozvali-da-im-daju-izmisljena-posebna-priznanja/
http://www.zbognas.org/roditelji-informatickih-natjecatelja-zahtjevaju-zurnu-pomoc-nadleznih/
http://www.zbognas.org/u-tri-godine-uskratili-pet-prvih-dva-druga-i-dva-treca-treca-mjesta/

Problem uskraćivanja priznanja za postignuti rezultat nije riješen.

Ministre, molimo vas suzite prostor onima koji propuste zataškavaju umjesto da ih rješavaju.

S poštovanjem,

Srdačno Vaši, zbognas.orgovci