Broj 5 je pripremljen

Zbognas Br. 5 nastavlja s istraživanjem sveobuhvatne teme koja se zove uskraćivanje prava mladim informatičarima, prava na Oskar znanja, prava na priznanje za postignuti rezultat, pravo da se učenički rezultat točno evidentira, prava na slobodni odabir mentora, prava na istinitu evidenciju njihovog stvarnog uspjeha, prava na natjecanje, prava na jednakost. Pravo na Oskara znanja. “Oduzeti Oskar”, kako to jadno zvuči!!! A istina je. Neki najveći mediji zainteresirali su se za darovite. Razumiju oni dobro da su daroviti naš najveći nacionalni resurs. Sunce ima sve jači sjaj i grije nas, istina s ispravljanjem nepravdi sve je bliže.

Sunašce nam daje životnu snagu i snagu da izdržimo u borbi za našu djecu. Ali vjerujte, mnoge stvari je i nama preteško gledati. Tko bi mogao vjerovati da jedan ravnatelj Agencije ili jedan ministar može zabraniti darovitim učenicima nižih razreda da se natječu, nakon trinaestak godina pozitivne prakse. Tko bi mogao vjerovati da jedan ministar može zabraniti da se sve mora činiti u najboljem interesu djeteta? Tko bi mogao vjerovati da smo krajem 2011. imali dva uskraćena Oskara znanja, a da ih sada imamo već šest? Tko bi povjerovao da jedan jedan ravnatelj Agencije ili ministar mogu zabraniti da se u državne evidencije o darovitima unose istiniti podaci?

Tko bi mogao vjerovati da jedan ministar može poticati na dodatni nered u ionako nepotpunim i netočnim evidencijama o darovitim učenicima i njihovim mentorima?
Jer, stvarno nam je jadna evidencija osoba koje rade, ali stvarno rade ili su radile s darovitim informatičarima, uz dužno poštivanje časnih iznimaka! Netočno evidentiranih ‘mentora’ koji nikada ni minute nisu radili s darovitim infomratičarima ima da boli glava. Prešli smo brojku od 6500 čitanja i već smo s vama jer najava kasni. Nemojte se zbog toga ljutiti. Život nas uvijek razveseli svojom lijepom stranom. I naša trakavica će uskoro završit 🙂