Državno povjerenstvo je donijelo odluku ‘da samo od sebe’ zahtijeva izradu novih zadataka

Navodno je i ovogodišnje Županijsko natjecanje bilo nikad bolje, čak su se i zadaci mogli ugledati devet sati prije natjecanja. Da su svi za to saznali, pao bi sustav zbog prevelike brige ‘odgovornih’ o informiranju natjecatelja. Navodno je i ove godine stiglo na stotine pisama učenika i roditelja koji nisu krili svoje oduševljenje vrhunaravnim dosezima ovog natjecanja J

Srednjoškolci su rekli da su i test podaci bili mijenjani svakih desetak minuta, to je u redu – nema opuštanja!
U jednom velikom gradu između Save i Medvednice, malo istočnije od raja, osnovnoškolci nisu smjeli sa svojim mentorima prisustvovati evaluaciji već drugu godinu uzastopno! Mjesec dana kasnije taj se protumozgovni izum prihvatio i na državnom natjecanju.

No najviše od svega puk je uveselilo priopćenje DP-a o poništenju Županijskog natjecanja. Neviđenim metajezikom, na kojim bi im pozavidjeli mnogi prapolitičari, DP-a je čak donijelo dvije povijesne javne odluke:

  1. Odluku o tome da su natjecateljski materijali bili kratkotrajno vidljivi,
  2. Odluku da državno povjerenstvo „zahtijeva od sastavljača“ da se izrade novi zadaci.

Dok nam je korelacija između kratkotrajne vidljivosti (u trajanju od devet sati) i upotrebe maglenki potpuno jasna, bez obzira na doista ‘originalnu’ formulaciju natjecateljski materijali, odluka o tome da javno upute zahtijev sami sebi da se izrade novi zadaci je puno slojevitija.

Ako niste znali, Uputama za sva natjecanja i smotre, točka 10.10/2 definirane su zadaće državnih povjerenstava, između ostalog i da izrade zadatke:

10.10. Zadaće državnoga povjerenstva su:

  1. Izrada prijedloga programa/pravila natjecanja ili smotre.
  2. Izrada pisanih zadataka za sve razine natjecanja,  itd…

Pogledajmo jezično i izražajno daroviti uradak državnog povjerenstva iz informatike. To što nema pečata, potpisa, Klase i Ur.broja, zanemarimo!. Zasad!

Infokup 24 02 2012 Odluka-DP-a o ponistenju natjecanja