Iz propozicija je preko noći nestala odredba o potrebnim kvalifikacijama predsjednika povjerenstva i još se nije vratila

Je li moguće da iz nekog pravilnika ili propozicija o natjecanju samo tako nestane odredba ili bitna rečenica? Nije? E, varate se. Jest, moguće je, i nažalost, zbilo se. Dogodilo se to u natjecanjima iz informatike, odnosno u pravilniku naziva “Natjecanje iz informatike  racunalstva novo” početkom 2010. godine, autorice Željke Knezović. U prvoj službenoj verziji pod gornjim naslovom nalazila se odredba o potrebnim kvalifikacijama predsjednika povjerenstva (plavo obojano).

Natjecanje iz informatike racunalstva novo

Nakon nekog vremena taj pravilnik je doživio promjenu. U nazivu je na početku i kraju dobio dva dodatka “NOVO-Natjecanje iz informatike  racunalstva i natjecanje iz izrade softverskih radova (INFO-kup natjecanje), a iz sadržaja je nestala rečenica koja zahtjeva da Predsjednik županijskog povjerenstva mora biti osoba s višegodišnjim iskustvom u informatici.

NOVO-Natjecanje iz informatike racunalstva i natjecanje iz izrade softverskih radova (INFO-kup natjecanje) 2010

Rečenica Predsjednik županijskog povjerenstva mora biti osoba s višegodišnjim iskustvom u informatici jednostavno je nestala, autorica novog dokumenta ostala je nepromijenjena, a posljedice su poznate. Na čelo informatičkih povjerenstava su mogle doći osobe bez ikakvog iskustva u informatici, a sve one osobe koje su suprot propozicijama na to mjesto pola godine ranije bile imenovane, gotovo da su dobile i ‘retroaktivni legitimitet’. Ljudi moji, je li to moguće?