Nakon nekoliko godina shvatili da neslužbeni rezultati ne postoje na službenim natjecanjima

Zaslužuju li natjecanja iz informatike minimalnu kvalitetu i pismenost svojih ‘organizatora’ i zanima li ikog stvarna kvaliteta provedenih državnih natjecanja? Je li moguće da na web stranicama lokalnih organizatora stoji poziv i satnica za natjecanje koje se niti ne održava na toj lokaciji, da se ljestvice poretka ne izrađuju sukladno propozicijama, da na njima nedostaju pobjednici za nekoliko razreda, da se umjesto termina privremena ljestvica poretka godinama rabi termin neslužbeni rezultati? I da onda takvi neslužbeni rezultati budu izvješeni i nekoliko godina po završetku službenih natjecanju, pa čak i najviše razine?

Moguće je, i događalo se svake godine, a onda je dvoje mentora uputilo žalbu, u čijem prvom dijelu su zahtjevali uporabu službenih termina privremena i konačna ljestvica poretka, koji su propisani Uputama za provedbu svih natjecanja i smotri.

Poštovano Državno povjerenstvo!

Pregledom izvješenih rezultata nakon završenog natjecanja u kategoriji Algoritmi – BASIC/Pascal/C/C++ (kategorija programiranja) uočili smo slijedeće pogreške.

Naime, sukladno važećim propozicijama o natjecanju molim vas da donesete slijedeće odluke:

1. izvješeni rezultati za kategoriju Algoritmi – BASIC/Pascal/C/C++ moraju imati i oznaku Privremena ljestvice poretka .

Iako su ‘odgovorni’ nakon nekoliko godina konačno shvatili da je upravo službenost odlika svih rezultata, pa su zatim i promijenili nazive na ljestvicama poretka, natjecanje u kategoriji Logo je bilo završeno, neslužbeni rezultati su nestali iz uporabe, ali je jedna ljestvica poretka ipak ostala privremena. Do iduće godine!

Živjeli!