Oni se izravno obraćaju isključivo sami sebi, a hrvatskoj pameti preko posrednika!

Pogledajmo na koji način naši agenti obaviještavaju darovite učenice i učenike i središnjoj državnoj svečanosti podjele priznanja državnim pobjednicima. Osim što su im i liste državnih pobjednika netočne i nepotpune, osim što u natjecanjima iz programiranja već tri godine gledamo protupropisne i netočne ljestvice poretka, iz priloženog vidimo da odgovorni organizatori poziv upućuju sami sebi, a onda usput šalju kopiju na e-mail adrese škola.

Pogledajmo:

Predmet: Poziv na svečanu dodjelu Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima 2013. 
Šalje: Antonela Nizetic – Capkovic <Antonela.Nizetic-Capkovic@azoo.hr>
Prima: Agencija za odgoj i obrazovanje <agencija@azoo.hr>
Kopija: os.a.kovacica@zg.t-com.hr,os-zadar-007@skole.htnet.hr,os-jastrebarsko-001@skole.t-com.hr,os-donja-zelina-002@skole.t-com.hr, . . .

Te adrese e-pošte u velikom broju slučajeva ne čitaju ravnatelji, nego voditelji informatičkih učionica, odnosno učitelji i profesori inrmatike. Naši organizatori iz Agencije pišu ovako: “U privitku vam šaljemo i dopis Vinka Filipovića, ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje , i molimo Vas da ga proslijedite ravnateljima škola.”

U njihovim glavama daroviti pojedinci ne postoje, roditelji darovitih pojedinaca isto tako ne postoje, stvarni mentori ne postoje, a unatoč silnim ‘informacijskim sustavima i sustavima za natjecanja’, agenti se izravno obraćaju isključivo sami sebi, dok se hrvatskoj pameti obraćaju preko nekoliko posrednika, pa tko sazna – sazna.

Treba li još nešto dopisati, ili je i ovo ipak previše?

POZIV 8 6 2013