Pismo ravnatelja AZOO: „Poštovane ravnatelji i ravnatelji!“

Gospodin Filipović, alfa i omega skrbi  o darovitim učenicama i učenicima, uspio je iz praznika darovitih u samo pet šest godina stvoriti nakupine svega i svačega. Na stranu s bezimenim statuicima i bezimenim priznanjima, ili kako ih roditelji i učenici zovu ‘NO NAME kipićima’, na stranu što je taj koncept priznanja pobjednicima čisti debakl pameti i darovitosti, na stranu što pobjednik iz Domaćinstva dobija istog kipića kao i pobjednik iz Astronomije (bez obzira što je moguće imati teleskop uz prozor kuhinje u potkrovlju), na stranu što isti kipić dobije pobjednik iz Hrvatskog i pobjednik iz Fizike, Kemije ili Matematike (iako je činjenica da svi fizičari, kemičari i matematičari uistinu govore materinji jezik, a poneki pišu i pjesmice), na stranu što je višestruki državni pobjednik dobio samo jednog kipića (iako bi bila fora da je dobio više identičnih pa da uz rendom pomoć utvrđuje koji je dobijen za ovo, a koji je za ono). Na stranu sve to!

Začuđuje lakoća kojom naš alfa i omega povezuje natjecanje u tangu s natjecanjiem iz informatike, kako s lakoćom zaključuje da su mnogi informatičari odlični matematičari, tako da bodove koje zbog njega ne smiju dobiti za upis u srednju školu iz informatike, možda mogu nadoknaditi ukoliko su ih dobili za rezultate u matematici.

Ta logika je nama dobro poznata, već smo je uočili na mnogim drugim primjerima. Ipak, naš alfa i omega pokazuje da njegov talent za izmišljanje nije ugasnuo, on lijepo nama izmišlja nove pojmove.

Tako je prije 15 mjeseci izmislio priznanja za izvrstan uspjeh prije početka natjecanja (za učenike nižih razreda) te se njihovim uspjesima hvalio, zatim je izmislio posebna priznanja za te iste učenike razredne nastave, a zatim ih u prosincu 2012. izbacio s natjecanja, zabranivši im da se natječu dok ne upišu peti razred, sve u suradnji dvaju glasnogovornica i uz naklonost ministra MZOS-a. Zatim je na državno natjecanje iz informatike pozvao desetak natjecatelja više od broja utvrđenog načelom odnosno kriterijem pozivanja, a nakon toga, tri mjeseca kasnije tj. jučer, za TV izjavio da se najmlađi nisu mogli natjecati ZBOG RECESIJE! Tako je ujedno izmislio novi recept za štednju prema kojem treba isključivo i jedino onim najmlađima naprosto zabraniti da se natječu i tako zaštiti djecu od konzumacije njihovih dječjih prava. Ma naš alfa i omega je genije.

Podsjetimo se, u prosincu je izmislio da mentorima mogu biti imenovani isključivo zaposlenici škola, da bi pola godine kasnije u svojem pismu te te i takve mentore prekrstio u ‘nastavnike mentore’, napisavši u pozivu slijedeće:

“Za predan i ustrajan rad s učenicima bit će pohvaljeni i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Ipak, ima i jedna smiješna i simpatična stvar! Zbog previše petljanja i muljanja na raznim stranama i u raznim prigodama došlo je do pada koncentaracije.

Zbog toga je alfa i omega u svojoj obavijesti odaslanoj na prije spomenute posredničke adrese, stavio u privitak i svoje pismo za ravnateljice i ravnatelje škola, kojima se obratio riječima: POSTOVANE RAVNATELJI I RAVNATELJI .

Unatoč simpatičnom oslovljavanju, je li konačno sazrelo vrijeme da većina uoči kako je riječ neprestanom petljanju i muljanju, o frazama ‘niš koristi’, ili je dotični gospodin zaštićena skupocjena robna marka po Sanaderu, gospođi Kosor i Milanoviću, te po Fuchsu i Jovanoviću?

I tko je stvarni šef obrazovanja, Filipović ili Jovanović? Pitanje za križaljku: devet slova, zadnja dva su ‘ić’.