Obavijestite svoje učenike kojima ste mentor da odaberu mentora sukladno prethodno navedenoj točci Uputa?!?

Nije vam jasan ovaj naslov? Radionica informatičkih bisera stvorila je mogućnost za još jedan epohalni izum. Naime, dala je u zadaću mentoru da obavijesti učenike kojima je mentor ‘da odaberu mentora’ sukladno (nekoj) prethodno navedenoj točci (!?!) Uputa. Čovjek koji riješi gornji rebus stvarno će biti genijalac, izumitelj posebnog kova! Nastavak uskoro na našem portalu.

Čovjek se u čudu pitao i pitao: “Pa zašto da obavijestim učenike kojima sam mentor da me ponovno odaberu?” Prolazila je noć i nije našao razlog.

Ponovno je pročitao zagonetnu rečenicu: Obavijestite svoje učenike kojima ste mentor da odaberu mentora sukladno … Na tren je pomislio da je kvaka u točci. Ta mu je riječ bila sumnjiva! Točka, točke, točci suspectus! Ta točka u dativu stvarno zvuči suglasnički nesuglasno. No to nema veze sa samom logikom stvari.

Zašto da obavijestim (svoje) učenike kojima sam mentor da odaberu mentora, pitao se i pitao, i već mu se jutro smijalo u facu. Dobro, riječ ‘svoje’ je višak. Ti učenici su sami po sebi svoji, i imaju svoje roditelje, a nisu moji, nego sam je njihov, zaključio je.

Ali zašto da ih obavijestim da ponovno odaberu mentora iako ga već imaju, mučilo ga je?

I onda mu je odjednom jedna pahuljica snijega pala u oko. Sva sreća da zimska služba ne može loviti pahuljice dok letaju uokolo zrakom, pomislio je i riješio rebus:

PA DVAPUT JE DVAPUT!

Kako je malo potrebno za sreću…

E da, i tko će smijeniti odgovorne, ako je ministar Jovanović u dogovoru s ravnateljem Agencije za odgoj i obrazovanje?